Mat og servering

DNT-hytter serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. 

For oss på Svukuriset står lokal mat høyt i kurs. Femundsmarka er rik på ressurser, noe vi drar nytte av og gjerne serverer til gjestene.

Vi, Monica og Kim, parterer selv reinsdyr som er kjøpt fra samene i Femundsmakra. Her lager vi kraft fra bunnen og flere spennende retter som blant annet helstek, Bidos (samisk nasjonalrett), skav, viltgryter og villmarkspizza m.m.

Fisk er også sentralt i Femundsmarka, og de mest sentrale fiskesortene er røye, ørret og sik. Tradisjonsmat som Sikkaker er en selvfølgelighet på Svukuriset. Med naboesn oppskrift, og timer med filetrering, kverning og blanding kan vi friste med hjemmelagde Sikburgere servert med råkostsalat og en leken dressing. 

 Svukuriset er også selvforsynt med selvplukkede tyttebær, blåbær og rabarbra. Vi serverer god og sunn norsk hjemmelaget mat og bruker lokale oppskrifter. Venner og kjente er så klart med oss i tankene på kjøkkenet, og vi har hentet flere oppskrifter og inspirasjon fra våre kjære.

I tillegg sper vi på med lokale produkter fra Rørosmat, både fra Stensaas og Røroskjøtt. Vi elsker lukten av nybakt brød og disse lager vi også selvfølgelig selv. Vi lager også glutenfriebrød. 

Gjester med allergener ønsker vi å kunne gi et like smaktfullt tilbud. Så får vi beksjed i god tid, vil det så klart vente rykende fersk brød og alternativer til hovedmenyen dersom nødvendlig. 

Og når du kommer fra tur og er skikkelig fysen på et påfyll av energi, da er det den velkjente Svukuvaffelen som gjelder! Det er bare å glede seg.


Mattider på Svukuriset:

Frokost: kl 08.00 - 09.30.

Dagtid: Salg av Svukuvafler og smakfulle lunsjretter.

Middag: Det er felles servering kl 18.30.

Ved sen ankomst serverer vi mat frem til klokken 22.00. 

Lunsj:

På bestilling tilbyr vi gjerne lunsj for alle typer grupper, store som små.

Ta kontakt med oss på e-post svukuriset@dnt.no

DNT satser på lokal og bærekraftig mat

Med lokal og sesongbasert mat, bidrar DNTs betjente hytter til at bærekraftig mat, naturopplevelser og matopplevelser går hånd i hånd. DNT samarbeider med blant andre Norges Bondelag og Økologisk Norge, og Innovasjon Norge støtter prosjektet økonomisk. 

Her kan du lese mer om lokalmatprosjektet.