Mat og servering

DNT-hytter serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene.

For oss på Svukuriset står lokal mat høyt i kurs. Femundsmarka er rik på ressurser, noe vi drar nytte av og serverer til gjestene. Cato er med på å slakte reinsdyr sammen med sørsamene, og bidrar til fisking av røye, ørret og sik. Svukuriset er selvforsynt med selvplukkede tyttebær, blåbær og rabarbra. Vi serverer god og sunn norsk hjemmelaget mat og bruker lokale oppskrifter. I tillegg sper vi på med lokale produkter fra Rørosmat, både fra Stensaas og Røroskjøtt. Vi baker brødet vårt selv og bruker mel uten tilsetting av kunstig hvetegluten.

Mattider på Svukuriset:

Blåbærpai med sjølplukka blåbær fra Femundsmarka.

Frokost: kl 08.00 - 09.30.

Dagtid: Salg av Svukuvafler og enkle lunsjretter.

Middag: Det er felles servering kl 18.30.

Ved sen ankomst serverer vi mat frem til klokken 22.00.

Lunsj:

På bestilling tilbyr vi gjerne lunsj for alle typer grupper, store som små.

Ta kontakt med oss på e-post svukuriset@turistforeningen.no eller på telefon 47612496 for forespørsel!

Lunsj? Sikburger fra Femund.