Om SVUKURISET

Svukuriset er en vakker, ombygget fjellgård som ligger blant Femundsmarkas mange multemyrer. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte og ikke minst for deg som vil bo fast noen dager. Den mest populære dagsturen er opp til Stor-Svuku, 1416 moh.

Foto: Leela Guenin

Grupper - Lag - Foreninger - Bursdager - Seminarer - Brylluper

Vi tar i mot grupper mot bestilling. Svukuriset er en liten sjarmerende hytte med god atmosfære og god lokal mat. Vi er behjelpelig med å finne et fint opplegg og yter god service.

Prøvetelte?

Har du/dere lyst til å prøve en teltovernatting? Vi leier ut telt, liggeunderlag, kokeutstyr. Så hvis lysten er der, men også tvilen, og et nølen etter å kjøpe nytt utstyr - prøv en teltovernatting med utgangspunkt fra Svukuriset. Vi kan anbefale området rundt Revlingsjøene eller lille Oasen.

Barnas hytte

Svukuriset er en kjempekoselig hytte for barn, vi har masse leker både til ute- og innebruk. Vi har en kjempefin natursti som er akkurat passe lang og like fin å gå til fots som på ski. 

I sommer har vi også en vannspreder som barna kan leke med på varme sommerdager. 

Skoleklasser

Svukuriset tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hyttas bestyrer.

På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg er det en permanent natursti ved hytta, lavvo, fiskestenger og sykler. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Miljøsertifisering

Svukuriset var den første hytta til DNT Oslo og Omegn som ble miljøsertifisert!

Vi jobber målrettet og bevisst i stort og smått for å være til minst mulig ulempe for den flotte naturen rundt oss! Nye generasjoner  skal kunne komme til Nasjonalparken og oppleve den like uberørt som sine foreldre og besteforeldre.

Av den grunn har vi søppelsortering, kompost på grønnsaker/frukt og kjøtt/fisk går til hundene våre! Vi prøver å samordne varetransport slik at det blir minst mulig bilkjøring ut og inn til hytta.

Dette er noen få eksempler på best mulig miljøvennlig drift!

Kart