Hundekjøring og Femundløpet

8. - 11. februar 2017

Hundekjøring fra Elgå til Svukuriset.

Foto: Jan Bjerkeli

Deltakerne ved sporet til Femundløpet.

Foto: Mats Haneborg Finne

En av Femundløpets kjørere. Stor-Svuku i bakgrunnen. Foto: Mats Haneborg Finne

Et fantastisk opplegg. Kjøring av eget hundespann i Femundmarkas villmark og nærkontakt med et av de tøffeste hundeløp, selveste Femundløpet. Vi lover en bratt læringskurve i hundekjøring. Bli kjent med hundene, vær med på fôring, stell, oppstalling. Stå på sleden og kjør ditt eget spann.

Deltakerne vil veksle mellom å kunne kjøre sitt eget 4-spann og å dele på et 6-spann, dvs at en sitter i sleden og den andre kjører, for så å bytte plass.
Hundekjører og guide for hele opplegget er Jan Bjerkeli som driver Tett på Naturen, Bjerkeli Villmarksopplevelser, tettpanaturen.no.
Torsdag: Oppmøte på Elgå kl 14.00. Hundekjøring inn til Svukuriset.
Fredag: Hundekjøring, først en tur, så til sporet til Femundløpet ved Jonasvollen. Der setter vi hundene i langkjetting og rigger oss til ved en gapahuk og bål. Vi ser på kjørerne fra det lange Femundløpet, 600km, og på Juniorkjørerne. Så seler vi på igjen og kjører tilbake til Svukuriset, nattmat.
Lørdag: Dagstur med hundekjøring innover de fantastiske fjellene ved Svukuriset.
Søndag: Hundekjøring til Elgå.
Pris: kr 6.000,-. I prisen inngår overnatting, all maten, turene, guiding, lån av hundespann, oppdateringer kveldstid.
Påmelding: Direkte til Svukuriset, enten mobil 47612496, eller tlf 64929150, eller e-post: svukuriset@turistforeningen.no