Camp Femundsmarka

Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Svukuriset
Femundsmarka (se kart)
11705

Opplev Femundsmarka i sin fineste vinterdrakt! På Camp Femundsmarka blir det spennende dager i villmarkseventyret hvor hele familien får muligheten til å prøve ut hundekjøring, pilking, skiturer og andre aktiviteter. Det blir fokus på lek og lær for både store og små.

Basen vår blir på den flotte fjellgården Svukriset hvor du blir servert lokal mat basert på lokale råvarer, og peisetua inviterer til hyggelig samvær.

For barn fra 8 - 12 år med voksenfølge.

Dag 1: Oppmøte Elgå - Svukuriset, ca. 9 km (2-3 t på ski)

• Turleder møter deltakerne utenfor Femund Fjellstue på Elgå kl. 13.30.
  • Velkomst og litt informasjon før vi tar på ski og går langs umerket skirute til Svukuriset. Bagasjen blir fraktet inn, men det kan være lurt å ta med en liten sekk til ekstra skift og proviant for å holde motivajsonen oppe på turen inn.
  • Middag kl. 18.00.
  • Kveldssamling i peisestua og orientering om de kommende dagene.

Dag 2 og 3:

• Frokost fra kl. 08.00
  • Felles samling ute på tunet kl. 10.00.
  • Vi er ute hele dagen. Vi bygger en basecamp, har bålkos med lunsj og pinnebrød.
  • En og en gruppe prøver hundekjøring, mens de andre får prøve pilking. Fangsten griller vi og spiser til lunsj!
  • Lek i snøen
  • Middag kl. 18.00.
  • Kveldsaktiviteter inne etter middag, frem til kl. 20.00.

Dag 4: Skitur

• Frokost fra kl. 08.00
  • Felles samling ute på tunet kl. 10.00.
  • Felles skitur til Lille Svuku eller Revlingkletten.
  • Vi tar stopp langs veien og ser hvor vi er på kart og kompass.
  • Middag kl. 18.00.
  • Kveldsaktiviteter inne etter middag, frem til kl. 20.00.

Dag 5 : Avreise

• Etter frokost blir det pakking. Aktivitetslederne samler barna slik at foreldrene får pakket ferdig.
  • Felles avslutning på tunet.
  • Avmarsj kl. 10.30 tilbake til Elgå. Framme på Elgå ca kl. 13.00

Det tas forbehold om endringer i programmet.

Barn: Kr  3 065,- på/av Elgå
Voksne: Kr 4 998,- på/av Elgå
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 300,- , Voksne kr 600,-. Bli medlem

Turpakken inkluderer: Bagasjetransport tur/retur Elgå, ktivitetsledere, hundekjøring og aktiviteter, overnatting og alle måltider  (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost+niste/termos). Merk: Sengetøy er ikke inkludert, men kan legges til som valgfritt tillegg ved bestilling (130,- per sett).

Passer turen for vår familie?

Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå 9 km (2-3 timer) på ski i umerket løype og bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 8-12 år for å tilrettelegge for godt samhold i gruppa og aktiviteter vil bli tilrettelagt for denne alderen.

Yngre søsken på tur: På turer med fast opphold så er det mulig å melde på hele familien, men yngre søsken må ha eget voksenfølge sånn at de kan finne på noe annet dersom de ikke klarer å henge med på aktivitetene.

Spesielle matbehov: Husk å gi opplysninger om matallergier og andre matbehov ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til serveringssteder og turledere, men vi kan ikke garantere for jevngode alternativer. For å forhøre deg i forhold til dine matbehov så ber vi deg kontakte serveringsstedet (overnattingsstedet) direkte.

Hvordan komme til Elgå?

Med egen bil: Bilvei helt frem. Kjør til Elverum, videre til Trysil og til Drevsjø. Fra Drevsjø kjører du knappe 5 km mot Røros, ta så av mot Sorken/Elgå og kjør helt til Elgå. Det er ca 5 timer å kjøre fra Oslo til Elgå. Her er det stor parkeringsplass, Langtidsparkering. Det koster kr 25,- pr døgn. Google maps

Med buss: Klikk her for å se hva Svukuriset skriver på sine nettsider

Turkart Femunden 1:100 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller i Nettbutikken.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Se forslag til pakkeliste vinter her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne.
Husk:

• Skiutstyr og skismøring. Om dere ikke har fjellskistøvler kan gode skistøvler med støveltrekk brukes.
  • Dagstursekk, drikkeflaske og termos. Alle har varme klær, ekstra votter, mat og drikke i dagstursekkene.
  • Til de voksnes sekk: Vindsekk (kjekt dersom vind og kaldt til lunsj), sitte-/liggeunderlag.

Før påmelding

• Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur vinter".
  • Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
  • Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Tursenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no

Kategori: Fjelltur BT